OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχει μέση οδός: Ή με τα μνημόνια ή με τους Έλληνες! | Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχει μέση οδός: Ή με τα μνημόνια ή με τους Έλληνες! | Χρυσή Αυγή
Δεν υπάρχει μέση οδός: Ή με τα μνημόνια ή με τους Έλληνες!
Από το πρωί γίνεται μία επικοινωνιακή εκστρατεία σχετικά με την απόφαση Ντράγκι να εξαιρεθεί η Ελλάδα από την αγορά κρατικών ομολόγων που πραγματοποιεί η ΕΚΤ. Η μεν φιλελεύθερη δεξιά μέμφεται τον Σύριζα για την εξαίρεση της Ελλάδος από αυτή την κίνηση, ενώ ο Σύριζα κάνει λόγο για ένα συντονισμένο σχέδιο που απορρέει από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να οδηγηθεί η κυβέρνηση στα μνημόνιο, λόγω πιστωτικής ασφυξίας.
Η μεν επιχειρηματολογία της ΝΔ είναι στα πλαίσια της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, αφού η κίνηση Ντράγκι είναι ουσιαστικά μία πολιτική υποτίμησης του ευρώ, η οποία αποδεδειγμένα δεν έχει κανένα ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο στις εγχώριες οικονομίας. Όπως είχαμε εκτενώς αναλύσει η υποτίμηση του νομίσματος είναι ένα έμμεσο «κούρεμα» των καταθέσεων, το οποίο δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες που οδήγησαν την χώρα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο χείλος του γκρεμού.
Συνεπώς, η Ελλάδα θα έπρεπε να εκχωρήσει στους διεθνείς τοκογλύφους την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας, προκειμένου να λάβει ένα καθολικό και «κάθετο» κούρεμα των καταθέσεων. Αυτό προφανώς θα μπορούσε να γίνει δεκτό αποκλειστικά και μόνο από μία κυβέρνηση προδοτική, όπως η Χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, υπό την «μπότα» της οποίας στέναζε ο τόπος, μέχρι πρόσφατα.....
Από την άλλη μεριά οι συριζαίοι κακώς κάνουν λόγο για ένα συντεταγμένο σχέδιο αποδόμησης της κυβερνήσεως τους, αφού αυτά ήταν τα δεδομένα εδώ και πάρα πολύ καιρό, πολύ πριν αυτοί καταστούν κυβέρνηση της χώρας. Θυμίζουμε ότι η κίνηση Ντράγκι είχε προαναγγελθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρούσε να διέλθει προπαγανδιστικές συμπληγάδες, μιλώντας για το «τέλος των μνημονίων». Η απάντηση του Ντράγκι σε αυτή την επικοινωνιακή εκστρατεία των Σαμαροβενιζέλων ήταν ότι «τα ελληνικά ομόλογα είναι σκουπίδια» και η διαταγή του που έλεγε ότι «για να αγοραστούν από την ΕΚΤ θα πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα».
Η αλήθεια είναι ότι ο Ντράγκι ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 είχε προαναγγείλει παράταση του παρόντος μνημονίου, μέχρι το 2016, ενώ τώρα έχει αρχίσει και γίνεται ευθέως λόγος για «τρίτο μνημόνιο». Οπότε είναι απολύτως λογικό η συμμετοχή της χώρας μας στην αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ να έχει ως προϋπόθεση την συνέχιση των μνημονίων και τον ερχομό της τρόικα για την ολοκλήρωση της παρούσας αξιολόγησης.
Το ερώτημα που ευθέως τίθεται, λοιπόν, είναι αν η κυβέρνηση φιλοδοξεί να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, ασχέτως αν αυτό εν τέλει θα ονομαστεί «πρόγραμμα», «γέφυρα», «συμβόλαιο», «κοινωνικό συμβόλαιο» ή οπωσδήποτε αλλιώς. Αν ναι, που όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει, ας ρίξουν μία ώρα αρχύτερα τα «αντιμνημονιακά» προσωπεία και ας προσχωρήσουν στην λίστα Ντράγκι. Μπορεί να έρθουν σε πλήρη ρήξη με την κοινωνία, αλλά να είναι σίγουροι ότι οι «νταβατζήδες» θα τους στηρίξουν.
Αν όχι, δηλαδή αν προτίθενται να έρθουν σε πραγματική ρήξη με τους «δανειστές», τότε ας το πράξουν τώρα πριν οι διεθνείς τοκογλύφοι σφίξουν και άλλο την θηλιά γύρω από τον λαιμό του Ελληνικού Λαού. Όπως έχει αποδειχτεί στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι «δανειστές» φροντίζουν έτσι ώστε να αφαιρούν σταδιακά τις όποιες συνέπειες θα μπορούσε να έχει για αυτούς μία ενδεχόμενη αντίσταση της Ελλάδος στις επιταγές τους. Συνεπώς ο «χρόνος» που διατείνεται η κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εξαγοράσει δεν λειτουργεί υπέρ της Ελλάδος, αλλά ενάντια.
Λογιστικός Έλεγχος του Δημοσίου Χρέους: Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, διότι έτσι θα προκύψει και το ποιοι έλαβαν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Πρωτίστως όμως θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει.
Κάθαρση: Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάς/ Παράρτημα Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η διαφθορά στοιχίζει στην Ελλάδα ετησίως το αστρονομικό ποσό των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μονόδρομος, λοιπόν, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Απαλλαγή της δημόσιας ζωής από διεφθαρμένους και απατεώνεςΣύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα αναζητήσουν τους υπευθύνους για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε όλα τα υπουργεία, τους κρατικούς οργανισμούς, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς της κλεπτοκρατίας όπως: Κανάλια, εφημερίδες, γραφεία κατασκευαστικών εταιρειών και λοιπών εταιρειών της πλουτοκρατίας, όπως και σε διάφορες λίστες όπως Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Λονδίνου κλπ. Παραπομπή τους σε ειδικό δικαστήριο, φυλάκιση των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.
Απεμπλοκή της χώρας από τα χρέη των τραπεζών: Μόνο για την περίοδο 2012 – 2014 οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν εισπράξει περισσότερα από 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Αυτά τα χρέη δεν αφορούν τον Ελληνικό Λαό, αφού έχουν δημιουργηθεί με υπαιτιότητα αυτών των εταιρειών και συνεπώς δεν επιτρέπεται να τα πληρώσει ο Λαός. Η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει μάλιστα περάσει από Eurogroup και αφορούσε την Ισπανία, συνεπώς ευκόλως μπορεί να γίνει και στην περίπτωση της Ελλάδος.
Διεκδίκηση κατοχικού δανείου: Κατά την διάρκεια της κατοχής οι γερμανικός στρατός λάμβανε χρήματα υπό μορφή δανείου από την Τράπεζα της Ελλάδος (εκτός των κατασχέσεων και των καταστροφών που υπέστη ο Ελληνισμός). Το χρέος τους αυτό οι Γερμανοί το αναγνώρισαν και μάλιστα πριν τη λήξη του πολέμου ξεκίνησαν να το αποπληρώνουν. Στην Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946 το κατοχικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανήρχετο σε 100 δισ. ευρώ. Από τότε έπαυσε το άτοκο της οφειλής και με την προσθήκη ενός συμβολικού επιτοκίου, το χρέος σήμερα ανέρχεται σε 510 δισ. ευρώ. Υπάρχουν βεβαίως και άλλες εκτιμήσεις έγκριτων ευρωπαίων οικονομολόγων που κάνουν λόγο για 575 δισ. ευρώ (Jacques Delpla στην εφημερίδα Les Echos – 23/6/11).  Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην δυναμική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου από την γερμανική κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη φούσκα του ελληνικού χρέους. Τα εύκολα δανεικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λάμβανε η Ελλάς τις τελευταίες δεκαετίες έδωσαν ζωή στη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία και μέχρι σήμερα αποπληρώνονται με άθλιους τοκογλυφικούς όρους. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να διεκδικήσει τα δίκαια της Ελλάδος και τον συμψηφισμό του χρέους μας προς την Γερμανία με το κατοχικό δάνειο.
Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/den-uparchei-mesh-odos-h-me-ta-mnhmonia-h-me-tous-ellhnes#ixzz3ThsL2d5U

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου