OOOO

OOOO
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

TSIPRO-SAMARISTAN!.. Μια από τα ίδια... «Άλλαξε ο Μανωλιός και... » | ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ

TSIPRO-SAMARISTAN!.. Μια από τα ίδια... «Άλλαξε ο Μανωλιός και... » | ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ

TSIPRO-SAMARISTAN!.. Μια από τα ίδια... «Άλλαξε ο Μανωλιός και... »


Κοινή «γραμμή» Σαμαρά και Τσίπρα στην ΔΕΘ: «Λεφτά υπάρχουν»

Παρακολουθώντας τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ θα έβγαζε κανείς το συμπέρασμα ότι άξαφνα η κρίση τελείωσε στην Ελλάδα και οι πολιτικοί αρχηγοί διαγωνίζονται στην παροχή του νεοαποκτηθέντος ελληνικού πλούτου προς τους πολίτες.
Ο μεν Σαμαράς επέμεινε στην γραμμή των δήθεν φοροελαφρύνσεων και στην άρση των αδικιών που αυτός επέφερε, ενώ ο Τσίπρας έταξε «λαγούς με πετραχήλια», κάνοντας λόγο για κατάργηση των μνημονιακών μέτρων και επιστροφή των Ελλήνων στην περίοδο των «παχιών αγελάδων» του «εκσυγχρονισμού» και των δανεικών.
Αμφότεροι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί με τις ομιλίες τους, τάχθηκαν στην γραμμή του «Λεφτά Υπάρχουν» που έκανε πρωθυπουργό τον Τζέφρυ Παπανδρέου, επιλέγοντας έτσι να μείνουν πιστοί στον πολιτικαντισμό και στον λαϊκισμό που δήθεν καταγγέλλουν. Ποια η διαφορά μεταξύ των δύο ομιλιών ή για να το πούμε διαφορετικά ποιος κέρδισε στην παροχολογία; Ουδείς, αφού εκ των λεγομένων αποδεικνύεται ότι ο ένας υποσχέθηκε λιγότερα έξοδα, ενώ ο άλλος περισσότερα έσοδα, φτάνοντας και οι δύο στον ίδιο παρανομαστή.


Αυτό που ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος είπανε, είναι πως θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, αφού η τρόικα δεν έχει αποδεχτεί τέτοια μέτρα, ενώ οι συνομιλητές του Τσίπρα στο Κόμο, σίγουρα δεν συμφωνούν μαζί του. Εν τέλει πώς θα υλοποιήσουν τα μέτρα από την στιγμή που αμφότεροι, κατά δήλωσή τους, σέβονται την δανειακή σύμβαση και δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες;
Εν τέλει ποιες οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων και ποιες οι διαφορές με τον Τζέφρυ Παπανδρέου και το «λεφτά υπάρχουν» που οδήγησε στο μνημόνιο; Προφανώς καμία, αφού ουσιαστικά τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέβησαν σε αναίσχυντη παροχολογία χωρίς αντίκρισμα, με αντάλλαγμα ψηφαλάκια.
Κανείς δεν είπε στον Ελληνικό Λαό ότι διαλύθηκε η Ελληνική Οικονομία από το μνημόνιο και ότι πλέον θα πρέπει να υπάρξουν προσπάθειες για την ανασύσταση της. Κανείς δεν μίλησε στον Ελληνικό Λαό για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν από όλους σε αυτή την κατεύθυνση. Κανείς δεν είπε ότι ο ένας δρόμος είναι της λιτότητας του μνημονίου και ο άλλος είναι ο ενάρετος δρόμος της αναγέννησης και της πραγματικής οικονομίας.
Το μόνο που έκαναν ήταν να τάζουν χρήματα και να προσποιούνται ότι τίποτα δεν άλλαξε από το Καστελόριζο και μετά. Να τάζουν χρήματα προσποιούμενοι ότι δεν έχει αυτοκτονήσει κανείς Έλληνας από τις πολιτικές του μνημονίου. Να τάζουν χρήματα που πολύ απλά δεν υπάρχουν γιατί δεν είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του προτεκτοράτου, το οποίο διευθύνουν.  ΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου